HomeDivers aanbod E-learnings voor sportverenigingen

Divers aanbod E-learnings voor sportverenigingen

Blijf je ontwikkelen! 

De sportwereld begeeft zich in vreemde, onvoorspelbare tijd. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis. Om jou én jouw sportorganisatie hierbij te ondersteunen bieden we diverse E-learnings aan vanuit het Nationale Sportakkoord. Deze cursussen kan je vanuit huis volgen wel zo makkelijk én veilig!

Je kan je tot 23 december aanmelden voor vier E-learnings:

 • Vrijwilligersbeleid, werving en behoud
 • Sponsorbeleid, werving en behoud
 • Ledenbeleid, werving en behoud
 • Een beetje opvoeder (voor trainers)

Hieronder kan jij meer informatie vinden over de E-learnings. Geef je snel op via de link!

E-learning: Vrijwilligersbeleid, werving en behoud 

Kosten deelname: Gratis

Sluiting inschrijving: 23 december 2020

Voor wie: Commissies / bestuursleden

 • Komt het werk binnen jouw vereniging vaak op dezelfde schouders terecht?
 • Heeft jouw vereniging een tekort aan vrijwilligers?
 • Wil jij in een korte periode het imago rondom het vrijwilligerswerk binnen de vereniging verbeteren?
 • Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag?

Dan is deze E-learing iets voor jouw sportvereniging! In deze cursus, die volledig digitaal gevolgd kan worden, word je begeleid naar meer vrijwilligers. Dit doe je niet alleen, maar samen met je werkgroep, de online coach kijkt voortdurend met jullie mee en ondersteunt jullie in het gehele traject. Daarnaast staan jullie op het e-learning platform in contact met andere sportverenigingen waarmee je kennis kunt delen.

Deze cursus wordt kosteloos aangeboden vanuit het Nationale Sportakkoord. Wel gaan we ervan uit dat je serieus met dit thema aan de gang wilt gaan. Na sluiting van inschrijving worden alle aanmeldingen verwerkt. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

E-learning: Sponsorbeleid, werving en behoud

Kosten deelname: Gratis

Sluiting inschrijving: 23 december 2020

Voor wie: Commissies / bestuursleden

Is jouw vereniging op zoek naar sponsors?

 • Leveren je pogingen om in contact te komen met potentiële sponsors niets op?
 • Denk je dat sponsors verbinden aan jullie vereniging niet mogelijk is?
 • Wil je graag ondersteuning bij het werven van sponsors?
 • Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag?
 • Is resultaat het enige dat telt?

Dan is deze cursus wellicht iets voor jouw vereniging! In deze cursus, die zowel op locatie als volledig digitaal gevolgd kan worden, word je begeleid naar meer sponsors. Dit doe je niet alleen, maar samen met je werkgroep. De online coach kijkt voortdurend met jullie mee en ondersteunt jullie in het gehele traject. Daarnaast staan jullie op het e-learning platform in contact met andere sportverenigingen waarmee je kennis kunt delen.

Deze cursus wordt kosteloos aangeboden vanuit het Nationale Sportakkoord. Wel gaan we ervan uit dat je serieus met dit thema aan de gang wilt gaan. Na sluiting van inschrijving worden alle aanmeldingen verwerkt. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

E-learning: Ledenbeleid, werving en behoud

Kosten deelname: Gratis

Sluiting inschrijving: 23 december 2020

Voor wie: Commissies / bestuursleden

 • Is jouw vereniging op zoek naar nieuwe leden?
 • Levert jullie ledenwervingsactiviteit niet voldoende leden op?
 • Denk je ook dat nieuwe leden in jullie sport moeilijk binnen te halen zijn?
 • Wil je ondersteuning bij het opzetten van een doordachte ledenwervingsactiviteit?
 • Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag?

Meer Leden in Kortere Tijd is een cursus voor verenigingen die op zoek zijn naar nieuwe leden of sporters. De cursus geeft een verfrissende kijk op ledenwerving. Niet een succesvolle wervingsactiviteit staat centraal. Belangrijker nog is dat het sportaanbod van de vereniging voorziet in de veranderende vraag van de sporter.

Deze E-learning wordt kosteloos aangeboden aan verenigingen vanuit het Nationaal Sportakkoord. Wel verwachten we dat je serieus met dit thema aan de slag gaat. Na sluiting van inschrijving worden alle aanmeldingen verwerkt. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

E-learning: Een beetje opvoeder 

Kosten deelname: Gratis

Sluiting inschrijving: 23 december 2020

Voor wie: Trainers/coaches

Het begeleiden van jonge sporters is een hele kunst. Van dartelende jonge huppelmeisjes in een nieuwe outfit en rondrennende mannetjes bij de jongste jeugd, tot ongemotiveerde, niet te sturen oudere kinderen. Meidenvenijn, grote emoties of grote monden, gedoe in het team, het kan allemaal voorkomen met een groep kinderen. Inspiratie en hulp daarbij kan soms heel handig zijn. In deze online scholing gaan we daarmee aan de slag, zodat jij vol energie en ideeën kan coachen en training geven.

Bij coachen en trainen van jongeren en kinderen komt dus ook een beetje opvoeden om de hoek kijken. Naast de ouders en leerkrachten ben jij als coach of trainer tijdens het sporten degene die de kinderen in het gareel moeten houden en die het optimale eruit kan halen. Uit onderzoek blijkt dat je als trainer een sleutelrol speelt bij het creëren van een plezierig sportklimaat.

Aan de slag met juist dat stuk dat niets met technische, tactische of organisatorische vaardigheden en zaken te maken heeft. Met het pedagogische stuk dat o zo belangrijk is om binnen het sporten veel plezier te beleven en te groeien en van daaruit ook nog eens te presteren. Zowel voor de kinderen als voor jou. Als dat je op een goede manier lukt, is het zowel voor de kinderen als voor jou zelf geweldig! En beleeft iedereen veel plezier aan het sporten.

De online scholing ‘Een beetje opvoeder’ is nuttig voor elke coach of trainer van jeugdsporters. Je leert belangrijke didactische en pedagogische vaardigheden om het beste uit kinderen te halen.  De scholing is geschikt als je met kinderen van 7 tot en met 16 jaar werkt. Iets ouder of jonger kan natuurlijk ook.

Of je nu de jongste sporters begeleidt of aan de slag bent met pubers. Of je zelf beginnend bent of ervaren. Of je in een dorp actief bent of in een grote stad. Of je een topteam leidt of een beginnende groep. Doe je voordeel met deze online scholing! Deze scholing is ontwikkeld voor coaches en trainers in elke sport. Daardoor kom je misschien in de voorbeelden termen tegen die niet (precies) passen bij jouw sport. Vervang ze in je hoofd gerust door termen die wel passen. De basistips en theorie zijn op elke sport van toepassing.

Deze E-learning wordt kosteloos aangeboden aan trainers en coaches vanuit het Nationale Sportakkoord. De cursus wordt verzorgd door NOC*NSF Academie voor Sportkader. Na sluiting van de inschrijfperiode worden alle aanmeldingen verwerkt. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan Hagebeek
Meer informatie?

Bel of mail Stefan Hagebeek