HomeWorkshop ondersteuning Verklaring Omtrent Gedrag

Workshop ondersteuning Verklaring Omtrent Gedrag

Kunt u als sportvereniging wel wat hulp gebruiken bij de invoering van de Verklaring Omtrent Gedrag? Team Sportservice ondersteunt u hierbij tijdens onze interactieve workshop Verklaring Omtrent Gedrag. Samen gaan we het gesprek aan over de VOG en wat daarbij komt kijken voor sportverenigingen, zoals:

  • De relatie met vrijwilligersbeleid
  • De eisen aan de sportverenigingen
  • Preventief Beleid Veiligheid
Neem contact op met Harry

Verklaring Omtrent Gedrag

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Waarom een VOG?

Een (VOG) is één van de maatregelen die een sportvereniging of vrijwilligersorganisatie kan nemen om de kans op (seksuele) intimidatie of machtsmisbruik binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de organisatie kunnen uitoefenen. Door als vereniging of vrijwilligersorganisatie een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden/deelnemers serieus neemt. Voor vrijwilligers van sportorganisaties en overige vrijwilligersorganisaties is de VOG, onder voorwaarden, gratis.

Méér Vrijwilligers in Kortere Tijd

Bent u op zoek naar meer vrijwilligers?

Volg de cursus MVKT!
WhoZnext

WhoZnext

Maak uw vereniging weer aantrekkelijk voor jongeren!

Volg de cursus WhoZnext

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Harry Akkermans
Meer informatie?

Bel of mail Harry Akkermans