HomeProducten & DienstenUw sportverenigingen klaar voor de Wet Milieubeheer

Uw sportverenigingen klaar voor de Wet Milieubeheer

Team Sportservice helpt uw verenigingen bij het bewerkstelligen van energiebesparing, de uitstoot van CO2 te verminderen en te voldoen aan de Wet Milieubeheer.

Neem contact op met Niels

Uw sportverenigingen klaar voor de Wet Milieubeheer?

Op 1 januari 2019 is de Wet milieubeheer veranderd. Bedrijven en instellingen met een verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 gas moeten voldoen aan een informatieplicht anders riskeren ze een boete. Ook 70 procent van de Nederlandse sportverenigingen vallen door hun verbruik hieronder.

Deze sportverenigingen moeten vóór 1 juli 2019 via een vragenlijst van het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangeven in hoeverre ze aan de nieuwe Wet milieubeheer voldoen. Deze lijst bestaat uit 50 energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Verenigingen zijn verplicht om deze maatregelen te nemen en bij het niet naleven bestaat de kans op een boete.

Een besparing van € 7.000,- per jaar

Ongeveer 20% van de kosten van een sportvereniging bestaat uit energiekosten. Onderzoek heeft aangetoond dat veel sportverenigingen op een eenvoudige manier energie kunnen besparen omdat hier door hen zelden serieus naar gekeken is. Ook bestaan er zeer veel subsidieregelingen die de terugverdientijd van een investering korter maken. Door met energiebesparing aan de slag te gaan kunnen verenigingen gemiddeld 42.000 kWh en 2.600 M3 gas besparen, dit komt neer op zo’n €7.000,- aan energiekosten per jaar en 32.149 KG CO2-uitstoot per sportvereniging in uw gemeente minder.

Workshop Wet milieubeheer en cursus Verduurzaam uw sportvereniging

Om de verenigingen in uw gemeente te ondersteunen bij het voldoen aan de Wet milieubeheer en ze te helpen bij  energiebesparing biedt Team Sportservice zowel een workshopavond als een cursus aan:

  • Workshopavond Wet Milieubeheer
    In één avond praten we uw verenigingen bij over de Wet milieubeheer en vullen we samen de EML-lijst in. Hierdoor voldoen zij direct aan de wet. Daarnaast leggen we kort energiebesparende maatregelen uit. Bekijk de workshop.
  • Cursus Verduurzaam uw sportvereniging
    Wilt u dat uw verenigingen naast het voldoen aan de Wet milieubeheer ook direct aan de slag gaan met energiebesparing? Tijdens onze uitgebreidere cursus Verduurzaam uw sportvereniging vullen we uiteraard de EML-lijst in, maar daarnaast komen we langs voor een energiescan op de vereniging. Ook ondersteunen we bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bekijk de cursus.

Team Sportservice kan helpen met het verduurzamen van uw verenigingen. Wij doen dit samen met Green Leisure.Team Sportservice biedt deze workshop en cursus aan in samenwerking met Green Leisure, dé partij op zowel nationaal als internationaal niveau voor het verduurzamen van bedrijven in de vrijetijdsector.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert