HomeProducten & DienstenUw sportvereniging(en) AVG-proof
  • Cursussen & Trainingen

Uw sportvereniging(en) AVG-proof

Zijn de sportverenigingen in uw gemeente klaar voor de AVG? Vanaf 25 mei 2018 is deze nieuwe privacywet van toepassing en ook sportverenigingen moeten hier aan voldoen. Maar nog maar weinig verenigingen zijn er echt actief mee bezig. Het is dan ook een complex vraagstuk voor een vrijwilligersorganisatie. Toch is het van groot belang dat ook zij op de hoogte van de privacyregels zijn en daar naar handelen. Er is bestuurdersaansprakelijkheid en de boetes zijn fors.

In twee avonden AVG-proof met onze cursus.

Neem contact op met Niels

Achtergrond

De nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) heeft een tweeledig doel:

  • Bewustwording van de risico’s die onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens met zich meebrengt.
  • Meer verplichtingen voor alle instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken.

De wet wordt gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij voeren de controles uit en nemen maatregelen wanneer er een datalek heeft plaatsgevonden terwijl de betrokken organisatie buiten de vastgelegde procedures heeft gehandeld.

Tijd om aan de slag te gaan!

De komende maanden worden sportverenigingen door de bonden, maar ook door Team Sportservice, bewust gemaakt van het belang hun zaken goed te regelen. Dat is nodig, want nog maar weinig verenigingen zijn actief bezig met implementatie van de AVG.

Binnenkort wordt daarom een door De Stichting AVG Verenigingen ontwikkelde tool gelanceerd, waarmee sportverenigingen laagdrempelig aan de slag kunnen. Met dit online programma kunnen zij zo eenvoudig mogelijk en op een juiste manier de AVG-wetgeving implementeren binnen de vereniging.

Toch is een goede begeleiding essentieel om dit proces goed te kunnen doorlopen. Daarom organiseert Team Sportservice korte praktische en resultaatgerichte cursussen van twee avonden, waarbij sportverenigingen door een AVG-expert begeleid worden. Na de twee avonden kunnen alle deelnemende verenigingen, als zij hun ‘huiswerk’ doen, AVG-proof worden en ontvangen zij een verklaring waarmee zij aangeven welke acties zij hebben uitgevoerd om aan de wet te voldoen.

Inhoud

De training van Team Sportservice omvat twee workshops van twee uur. De eerste workshop bestaat uit een presentatie over de AVG en het belang en daarnaast starten we met het doorlopen van het AVG-stappenplan. In workshop twee ronden we het stappenplan af zetten we de punten op de i.

Voorwaarden

Neem een laptop of iPad mee want we gaan direct aan de slag.

Uw verenigingen AVG-proof?

Wij kunnen deze avonden ook in uw gemeente verzorgen. Zo weet u zeker dat de gegevens van uw inwoners bij de sportverenigingen in veilige handen zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Cursusoverzicht

GemeenteWorkshop 1Workshop 2 
Bloemendaal19 maart 201823 april 2018Informatie/inschrijven
Utrechtse Heuvelrug28 maart 20182 mei 2018Informatie/inschrijven
Heemskerk29 maart 201826 april 2018Informatie/inschrijven
Hollands Kroon3 april 201815 mei 2018Informatie/inschrijven
IJsselstein4 april 201816 mei 2018Informatie/inschrijven
Haarlemmermeer16 april 201814 mei 2018Informatie/inschrijven
Velsen18 april 201822 mei 2018Informatie/inschrijven
Medemblik24 april 201828 mei 2018Informatie/inschrijven

Staat uw gemeente er (nog) niet tussen maar wilt u wel de cursus volgen? Vul hiervoor ons AVG-aanmeldformulier in.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert