HomeTraining Bewegingsgericht zorgen

Training Bewegingsgericht zorgen

Ieder mens heeft baat bij zo lang en zo veel mogelijk zelf actief blijven, ook wanneer wel zorg nodig is. Blijven bewegen helpt namelijk om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven. Met de training Bewegingsgericht zorgen adviseert Team Sportservice (thuis)zorgmedewerkers van ouderen hoe zij bewegingsstimulering ook tijdens de zorg kunnen toepassen. Tijdens de training leren de deelnemers om zoveel mogelijk momenten als aanknopingspunt tot beweging te zien.

Neem contact op met Linda

Inhoud

De training Bewegingsgericht zorgen bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uur en een huiswerkopdracht waarin theorie en praktijk gecombineerd worden. Deze training wordt in-company gegeven. Het doel is dat zoveel mogelijk zorgmedewerkers die bij een cliƫnt komen bewegingsstimulering tijdens de zorg kunnen toepassen. Zo wordt het beste resultaat behaald.

Bijeenkomst 1

De theorie die behandeld wordt tijdens de eerste bijeenkomst:

  • Het belang van bewegen: het effect van bewegen, zowel lichamelijk, psychisch als sociaal
  • Het voorkomen van verlies van spierkracht en uithoudingsvermogen als belangrijke voorwaarden om gezond ouder te worden
  • De intrinsieke en extrensieke factoren die een val kunnen veroorzaken

Tijdens het praktijkgedeelte leren de deelnemers vaardigheden en extra oefeningen die ze spelenderwijs kunnen toepassen tijdens de zorg en dagelijkse praktijk.

Huiswerkopdracht

Na afloop van de eerste bijeenkomst gaat iedere deelnemer aan de slag met de aanknopingspunten in een zelf te kiezen situatie uit de eigen praktijk.

Bijeenkomst 2

Tijdens de tweede bijeenkomst worden alle praktijksituaties uit de huiswerkopdracht geschetst en besproken. Zo kunnen de deelnemers ervaringen en adviezen uitwisselen. Deze intervisie wordt begeleidt door de docent.

Aan het eind van de tweede bijeenkomst wordt de training kort geƫvalueerd.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten