HomeThemabijeenkomst Eerste Hulp Bij Sportongevallen

Themabijeenkomst Eerste Hulp Bij Sportongevallen

Sportblessures komen regelmatig voor. Maar hoe kan een (jeugd)trainer, begeleider of ouder de kans er op verminderen? Onze themabijeenkomst Eerste Hulp bij Sportongevallen is interessant voor iedereen die langs de lijn staat bij een sportverenigingen. Het geeft theoretische kennis voor blessurepreventie die direct aan de praktijk wordt gerelateerd.
Goede voorlichting op de sportvereniging maakt de kans op een blessure bij uw leden kleiner!

Neem contact op met Hèlen

Korte inhoud

Tijdens de themabijeenkomst EHBSO krijgen de deelnemers een korte inleiding van blessurepreventie en sport. Diverse aspecten van blessurepreventie worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn belasting-belastbaarheid, herkennen van sportblessures, EHBSO, nazorg en verbandmateriaal. De deelnemers werken met individuele- en groepsopdrachten. Ook ontvangen ze een deelnemerswerkboek.

Duur

De themabijeenkomst Eerste Hulp Bij Sportongevallen duurt 2½ uur, inclusief een korte pauze.

Deelnemers

Aan de themabijeenkomst kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen. Het minimum aantal deelnemers bedraagt tien personen. De themabijeenkomst is met name bedoeld voor (jeugd)trainers, begeleiders, ouders en andere geïnteresseerden die vaak langs de lijn staan en met sportblessures te maken hebben.

Financiën

De kosten van de cursus zijn 350 euro, maar kunnen verschillen per aanvrager i.v.m. het geheel of gedeeltelijk inzetten van subsidies.

Voorwaarden

Team Sportservice Zuid-Holland draagt zorg voor de inhoudelijke aspecten van de cursus, zoals het beschikbaar stellen van de docent en het vervaardigen van het cursusmateriaal. De organiserende instantie is verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de cursus, zoals werving en inschrijving deelnemers en het regelen van een accommodatie.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hèlen  van Vliet
Meer informatie?

Bel of mail Hèlen van Vliet