Home(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een actieve en dynamische workshop waarbij basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 leren en zelf ervaren wat leven en sporten met een beperking inhoudt. De workshop van een dagdeel wordt gegeven door een deskundig lesgever die zelf een beperking heeft.

Neem contact op met Jorrit

Aanpak

Het project (S)Cool on Wheels start met een theoriegedeelte van ongeveer 1,5 uur en vervolgens een praktijkgedeelte van ongeveer 1,5 uur. In het theoriegedeelte vertelt de lesgever over ‘leven en sporten met een handicap’. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een handicap waarbij de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.

Kosten

(S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Team Sportservice coördineert het project in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Het doel is om (S)Cool on Wheels kosteloos aan te bieden aan scholen in Nederland. Gezien de populariteit van het project, is de mogelijkheid van deelname altijd afhankelijk van het aantal openstaande plaatsen. Als een school zeker wil zijn van een project, kan het een sponsoractie starten.

Aanmelden

Scholen kunnen zich hier aanmelden

(S)Cool on Wheels op de Blokwhere in Volendam

Groep 8 van Basisschool de Blokwhere volgde de clinics

Lees het interview met lerares Alyssa Bond
(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels

Samenwerking tussen Team Sportservice en Fonds Gehandicaptensport

Lees de klantcase

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jorrit Hansen
Meer informatie?

Bel of mail Jorrit Hansen