Home(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een dynamische workshop waarbij kinderen uit groep 7 en/of 8 van de basisschool leren wat leven en sporten met een beperking inhoudt. De workshop van een dagdeel wordt gegeven door een deskundig lesgever die zelf een beperking heeft.

Neem contact op met Luuk

Aanpak

Het project (S)Cool on Wheels start met een theoriegedeelte van ongeveer 1,5 uur en wordt vervolgd met een praktijkgedeelte van ongeveer 1,5 uur. In het theoriegedeelte vertelt de lesgever over ‘leven en sporten met een handicap’. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een handicap waarbij de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.

Kosten

(S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Team Sportservice coördineert het project in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Het doel is om (S)Cool on Wheels kosteloos aan te bieden aan scholen in Nederland. Gezien de populariteit van het project, is de mogelijkheid van deelname altijd afhankelijk van het aantal openstaande plaatsen. Als een school zeker wil zijn van een project, kan het een sponsoractie starten.

(S)Cool on Wheels op de Blokwhere in Volendam

Groep 8 van Basisschool de Blokwhere volgde de clinics

Lees het interview met lerares Alyssa Bond
(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels

Samenwerking tussen Team Sportservice en Fonds Gehandicaptensport

Lees de klantcase