HomeProducten & DienstenRecreatief spel en bewegen voor ouderen

Recreatief spel en bewegen voor ouderen

Bent u een activiteitenbegeleider of verzorgende werkzaam in een woonzorgcentrum, verpleeghuis, bij de dagopvang of ontmoetingscentra? En wilt u graag meer beweegmogelijkheden realiseren voor de bewoners en/of cliënten van de dagbehandeling, maar weet u niet hoe? Onze cursus “Recreatief Spel en Bewegen” is speciaal ontwikkeld om u kennis te laten maken met diverse spelen voor ouderen en leert u hierin variatie aan te brengen. Uitgangspunt is op een aansprekende manier zoeken naar de mogelijkheden die ouderen – hoe weinig soms ook – nog wèl hebben. U kunt de nieuwe activiteiten direct in de eigen groep toepassen.

Neem contact op met Harry

Ouderen die bewegen voelen zich fitter, zowel fysiek als geestelijk. Daarnaast bieden bewegingsactiviteiten voor ouderen een zinvolle dagbesteding van steeds ouder wordende bewoners en/of cliënten van de dagbehandeling.

Eindtermen

De cursisten kunnen na de module:
• Bewegingsspel aanbieden, aanpassen en variëren
• Op een speelse manier vaardigheden oefenen die nodig zijn om het spel te kunnen spelen
• Een bewegingsactiviteit ‘aan tafel’ leiden
• Eenvoudige bewegingsvormen op muziek aanbieden

Certificaat

Na het volgen van 80% van de cursusuren en het maken / uitvoeren van de huiswerkopdrachten ontvangen de deelnemers het certificaat van Team Sportservice.

Overige gegevens

De docenten die bij de scholingsactiviteiten zijn betrokken hebben veel ervaring met zowel het leiden van bewegingsactiviteiten, als met het geven van cursussen en workshops voor activiteitenbegeleiding en verzorgenden.

Kosten

De kosten om aan deze cursus deel te nemen zijn € 420,- inclusief cursusmateriaal (excl. BTW) per persoon. Wilt u de cursus in company, dan zijn de kosten € 3.800 (excl. BTW) inclusief cursusmateriaal.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Harry Akkermans
Meer informatie?

Bel of mail Harry Akkermans