HomeProducten & DienstenJeugdsportfonds
  • Lokale uitvoer

Jeugdsportfonds

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom stelt het Jeugdsportfonds financiële middelen beschikbaar voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Voor de provinciale Jeugdsportfondsen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht kunt u bij Team Sportservice terecht.

Neem contact op met Arianne

Door gemeenten aan te sluiten bij het Jeugdsportfonds krijgen steeds meer kinderen in een achterstandsituatie de mogelijkheid om te gaan sporten. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie, plus eventueel benodigde attributen. De vergoeding per deelnemend kind is aan een maximum per jaar gebonden (zie de spelregels per gemeente op de websites van de Jeugdsportfondsen).

Het Jeugdsportfonds biedt gemeenten de mogelijkheid om via een lokaal Jeugdsportfonds kinderen in een financiële achterstandssituatie te laten sporten. Dit gebeurt via het aanvraagregistratiesysteem, te vinden op de website van het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds werkt op een effectieve manier waardoor, na aanmelding, een kind of jongere binnen drie weken kan gaan sporten. Team Sportservice zorgt voor de provinciale uitrol in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht en regelt de afhandeling van de aanvragen voor Jeugdsportfonds Utrecht, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, Jeugdsportfonds Noord-Holland en Jeugdsportfonds Amsterdam.

De volgende gemeenten zijn aangesloten bij onze provinciale Jeugdsportfondsen:

Zuid-Holland

Binnenmaas, Capelle a/d IJssel, Cromstrijen, Delft, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Lansingerland, Leiden, Leiderdorp, Midden-Delfland, Nieuwkoop, Noordwijk, Oud-Beijerland, Pijnacker-Nootdorp, Strijen en Zoetermeer.

Utrecht

Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen en Zeist.

Noord-Holland

Bergen, Beverwijk, Blaricum, Castricum, Diemen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Heiloo, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Langedijk, Laren, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Waterland, Weesp en Wijdemeren.

Voorwaarden

Een beroep op het Jeugdsportfonds kan uitsluitend worden gedaan door een intermediair. Intermediairs zijn personen die op een professionele wijze betrokken zijn bij de opvoeding van een kind. Dit kan bijvoorbeeld een hulpverlener, jongerenwerker of docent zijn. Ouders, sportverenigingen en jongeren kunnen géén aanvraag doen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdsportfonds of neem contact op met ons.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie?

Bel of mail Arianne Niks