HomeInstructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA)

Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA)

Elke barvrijwilliger op een sportvereniging moet de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik hebben gekregen. Dit is een van de regels in de Drank- en Horecawet. De sportvereniging is verplicht hiervoor te zorgen en gemeenten hebben de taak om (drank en horecavergunning) hierop te handhaven. Team Sportservice organiseert regelmatig IVA’s met open inschrijving en kan deze cursus daarnaast op aanvraag van een vereniging of gemeente uitvoeren.

Neem contact op met Hèlen

Kennisvergroting omtrent alcoholgebruik

Doel van de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik is kennisvergroting omtrent alcoholgebruik en de mogelijke gevolgen hiervan. In de instructie komen de volgende onderwerpen aan de orde: het herkennen van probleemsituaties, de bewustwording van de problematiek en de stimulering van meningsvorming. Aan de IVA is geen diploma gekoppeld, er is wel een certificaat.

Na afloop van de cursus ontvangt de vereniging een getekende deelnemerslijst. Deze wordt bewaard in de map, waarin ook uw bestuursreglement zich bevindt. Dit is het bewijs dat bij controle overlegd dient te worden aan de controleur.

Werkwijze op maat

De Instructie Verantwoord Alcoholgebruik vindt op verschillende wijze plaats.

• In-company door gemeente: de gemeente neemt de cursus bij ons af en de gemeente zorgt zelf voor de werving van deelnemers.

• In-company door vereniging: de verenigingen neemt de cursus bij ons af en de deelnemers zijn lid van de betreffende vereniging.

• Open inschrijving

Team Sportservice organiseert diverse IVA’s. Hier kunnen deelnemers zich op individuele basis of in groepsverband voor inschrijven.

In alle gevallen reikt de instructeur aan het einde van de avond de op naam gestelde IVA-certificaten uit. De Instructie Verantwoord Alcoholgebruik duurt gemiddeld genomen 2½ uur.

Kosten

De kosten van de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik zijn € 375,-.

Hiervoor levert Team Sportservice de instructeur, de certificaten voor de deelnemers en een informatiepakket voor de vereniging. Naderhand krijgt u de declaratie thuisgestuurd. Team Sportservice draagt zorg voor de inhoudelijke aspecten van de instructie, zoals het beschikbaar stellen van een instructeur en van informatiemateriaal. De organiserende instantie is verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten, zoals de werving en inschrijving van de deelnemers en het regelen van een accommodatie.

Er kunnen prijsverschillen zijn per aanvrager in verband met het geheel of gedeeltelijk inzetten van subsidies.

Voorwaarden

Aan de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik kunnen maximaal 50 mensen deelnemen. De deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hèlen  van Vliet
Meer informatie?

Bel of mail Hèlen van Vliet