HomeFit4Kids

Fit4Kids

Laat de basisschoolkinderen in uw gemeente (meer) bewegen en leren over gezonde voeding. Met Fit4Kids van Team Sportservice is er acht tot tien weken aandacht voor gezonde voeding en bewegen op de hele basisschool. En door de combinatie met het Fit4Kids-paspoort, waarin met gezonde keuzes stempels te verdienen zijn, zijn de kinderen meteen enthousiast om het geleerde in de praktijk te brengen.

Neem contact op met Patrick

Kracht van samenwerking

Fit4Kids wordt gedurende acht tot tien weken georganiseerd. De kracht van Fit4Kids is de samenwerking met meerdere partners. Zo onderhoudt de lokale buurtsportcoach contact met de scholen en de sportverenigingen in verschillende gemeenten en coördineert hij of zij het project met beweegactiviteiten onder en na schooltijd, de kick-off en afsluitende activiteiten. Andere organisaties zorgen voor een goede aanvulling als het gaat om gezonde voeding en sportverenigingen organiseren clinics. De scholen, maar ook groentewinkels en lokale zwembaden, zorgen ervoor dat kinderen stempels krijgen in hun paspoort als zij gezond hebben gegeten, bewegen of bijvoorbeeld op de fiets naar school komen.

Hoe gaat Fit4Kids in zijn werk?

 1. Voor de start
  Elke school die meedoet aan het project krijgt materialen waarmee de school kan worden aangekleed, zoals een grote banner en een aantal posters.
 2. De activiteiten
  Het project start met een kick-off voor de hele school. Gezamenlijk wordt het project ook weer afgesloten. Voor elke school organiseert Team Sportservice een of meerdere sportactiviteiten. Tijdens meerdere activiteiten op school komt mascotte Sprinter op bezoek.
 3. Fit4Kids-beweegkliko
  Scholen die meedoen aan Fit4Kids ontvangen een beweegkliko. De kliko is gevuld met diverse sport- en spelmaterialen. Denk hierbij aan ballen, hockeysets, springtouwen, loopblikken en rackets. Spelen op het schoolplein is altijd leuk, maar met de beweegkliko wordt het nog leuker en gezonder. Kinderen kunnen tijdens de pauzes gebruik maken van het sport- en spelmateriaal. Zij rijden de beweegkliko naar buiten en kunnen spelen met alles wat erin zit.
 4. Fit4Kids-paspoort
  Alle kinderen op de deelnemende basisscholen krijgen een Fit4Kids-paspoort. Hierin verzamelen zij stempels door bijvoorbeeld het eten van fruit, drinken van water en natuurlijk voor deelname aan sportieve activiteiten. Door op een sportieve manier naar school te gaan, bijvoorbeeld op de fiets, lopend of op de skeelers, kunnen de kinderen ook stempels verdienen. Ook bestaand beweegaanbod kan aansluiten op het project. Zo kunnen kinderen stempels krijgen door bijvoorbeeld mee te doen aan de Avond4daagse of de JeugdSportPas. Bij voldoende stempels aan het einde van het project maken de kinderen kans op een sportieve verrassing.

Extra informatie

Tijdens Fit4Kids krijgen de leerlingen materialen om meer te lezen over gezonde voeding. Zo zijn er een lespakket over gezonde keuzes, posters die inzichtelijk maken hoeveel suiker er in populaire producten zit en een bingo om verschillende soorten fruit te proberen. Leerlingen krijgen (thuis)werkboekjes met opdrachten die samen met de ouders worden gemaakt. De opdrachten sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen, die hun ouders kunnen stimuleren gezonde producten in huis te halen.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Patrick Hilhorst
Meer informatie?

Bel of mail Patrick Hilhorst