HomeActueelCoronavirus: Advies NOC*NSF en RIVM leidend

Coronavirus: Advies NOC*NSF en RIVM leidend

NOC*NSF adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten – waaronder sportwedstrijden – tot en met 31 maart af te gelasten. Team Sportservice Zuid-Holland raadt verenigingen aan dit advies te volgen. Houd de site van jouw sportbond in de gaten voor sport specifieke informatie. 

Gisteren heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Vandaar dat NOC*NSF nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.

Activiteiten van Team Sportservice

Het RIVM heeft geadviseerd om activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, zoals senioren, tot nader orde op te schorten. We vinden de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers erg belangrijk en daarom worden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart 2020 al onze activiteiten voor senioren (60+) afgelast. 

Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. 

Het bestuur van een sportvereniging is zelf verantwoordelijk voor het nemen en communiceren van deze (aanvullende) maatregelen.
U kunt gebruik maken van deze voorbeeldtekst. 

Alle informatie vanuit NOC*NSF aangaande dit onderwerp is te vinden op de website van NOC*NSF. 

Regionale netwerkbijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties

In navolging van het advies van het RIVM komen ook de door VSG georganiseerde bijeenkomsten tot en met 31 maart te vervallen. Alle deelnemers van de bijeenkomsten worden hierover geïnformeerd. In Zuid-Holland betreft dit onder meer de regionale netwerkbijeenkomst Brede Regeling Combinatiefuncties van 16 maart in Sliedrecht en Vlaardingen. Hieronder vallen ook de workshops LAB (Landelijke Academie Buurtsportcoaches). 

Wie voorziet in welke informatie?

 

Type informatieOrganisatie
Persoonlijke gezondheidsklachtenHuisarts (telefonisch)
Lokaal advies bij gebleken besmetting binnen de clubNeem hiervoor zo snel mogelijk contact op met de GGD-locatie in uw regio. Ga hiervoor naar de website van de GGD.
Landelijk advies en advies bij grootschalige evenementenRIVM +
veelgestelde vragen & antwoorden
Landelijk advies voor sportverenigingen en evenementenNOC*NSF
Communicatiemiddelen over actuele landelijke adviezenRijksoverheid

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.