HomeActueelDe gemeente Leiden haakt ook aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

De gemeente Leiden haakt ook aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Wie, wat, waar?

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners van de gemeente Leiden, die het niet breed hebben, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Wethouder van Delft: “We vinden het als gemeente belangrijk dat alle inwoners in Leiden toegang hebben tot sport en cultuur. De samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt dit nu mogelijk. Juist in tijd van corona is het belangrijk om te kunnen werken aan je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Sport en cultuur helpt hierbij.”

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. In Leiden leven ongeveer 10.000 inwoners rond het sociaal minimum. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar voor volwassenen bestond nog geen regeling.

Lees het volledige persbericht.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners die leven rond het bestaansminimum, kunnen een aanvraag indienen via een intermediair, zoals een medewerker van Incluzio, buurtsportcoach of hulpverlener bij de Voedselbank. Vervolgens wordt de aanvraag getoetst door het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Wanneer de aanvraag akkoord is, wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt aan de vereniging. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/leiden voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in de gemeente Leiden? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.