HomeActueelSportimpuls Kinderen sportief op gewicht vanaf januari weer geopend

Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht vanaf januari weer geopend

JOGG

Met de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (KSG) kunnen lokale sport- en beweegaanbieders samen met partijen uit de lokale (jeugd)gezondheidszorg een uitgebreid en/of verbreed sport- en beweegaanbod ontwikkelen en toepassen voor kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) (ernstig) overgewicht en jeugd van 4 tot 18 jaar met (ernstig) overgewicht en hun ouders. Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari t/m 22 februari 2018 bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018.

Club Fit 4

Aanvragers van de Sportimpuls dienen gebruik te maken van de interventies op de menukaart Sportimpuls. Hierop staat ook de interventie Club Fit 4 van Team Sportservice. Tijdens Club Fit 4 leren ouders en kinderen meer over een gezonde leefstijl met voeding, beweging en opvoeding als belangrijkste pijlers. Naast stabilisatie of afname van overgewicht is doorgeleiding naar bestaand sportaanbod in de wijk een van de belangrijkste doelen.

De cursus bestaat uit een beweegprogramma van 12 weken voor kinderen en een programma voor de ouders. De ouders krijgen informatie over voeding en de begeleiding van hun kind(eren). De persoonlijke aandacht van een wijkteam bestaande uit een diëtist, pedagoge en sportdocent, maakt Club Fit 4 uniek. Zij werken nauw samen om de voortgang van zowel de kinderen als hun ouders te bewaken.

Wie kan een Sportimpuls KSG aanvragen?

Organisaties die lokaal sport- en beweegaanbod organiseren kunnen een aanvraag indienen voor budget uit de Sportimpuls. De organisatie moet tenminste twee jaar aantoonbare ervaring hebben in het zelf lokaal uitvoeren en organiseren van sport- en beweegaanbod in de gemeente (of regio) waar de subsidieaanvraag zich op richt. De organisatie moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Contact

Organisaties die een Sportimpuls aanvragen en gebruik willen maken van de interventie Club Fit 4 kunnen contact opnemen met Elzemieke van Empel via 030-209 99 98 of elzemieke.van.empel@sportserviceprovincieutrecht.nl. Ook als u informatie wilt over het aanvragen van een Sportimpuls of ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen. Alle informatie over de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht vindt u hier.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.